LAKTAŠI.6.decembra– Decembar je mjesec koji donosi mnogo lijepih događaja, druženja, slavlja. Kad poželimo da se vratimo u neke prošle decembre, najčešće nam za to posluže fotografije, što sačuvane na telefonu ili računaru, što izrađene i pohranjene u foto-album. Ove druge su, priznaćete,  nekako… stvarnije i ljepše. Koliko lijepe i drage mogu biti, najbolje nam govori priča naše Božane Kesić, profesionalnog fotografa, koja svu magiju trenutka pretvori u uspomenu.

PRED NAMA SU NAJLJEPŠI DANI U GODINI. DANI KOJI NAM DONOSE MNOGO SREĆE,OSMIJEHA I DRUŽENJA SA DRAGIM LJUDIMA. NEMA NOVE GODINE BEZ RADOSTI UKRAŠAVANJA KUĆE, KUPOVINE POKLONA I SLIKANJA SA JEDNIM JEDINIM DEDA MRAZOM

Svako dijete sanja o novogodišnjoj čaroliji i susretu sa krilom najslađeg Dekice. Većina dječice taj susret isprati uz pjesmu, igru, osmijeh i željama za određenim poklonima. Ali ima i mališana koji se plaše…Kako im pomoći? Svi bismo mi htjeli imati uspomenu naše djece sa Deda Mrazom, bez obzira da li nam se dijete trenutno plaši i ustručava se susreta sa Dekicom. Slatke stvari u životu nisu uvijek i jednostavne. Zato vam donosimo nekoliko savjeta. Prije posjete veselom Dekici, koji djeci iz cijelog svijeta donosi poklone, pričajte svojoj djeci o sjećanima iz vašeg djetinjstva. Puštajte im crtane filmove o Deda Mrazu, pjevajte vesele pjesmice uz ples i igru.

Deda Mraz

Kada dođete na slikanje šapnite Deki djetetovo ime ili ime omiljene mu igračke, druga, kućnog ljubimca…kako bi ostvario bolju komunikaciju sa mališanima. I mi kao fotografi bićemo Mrazovi pomoćnici. Pokušaćemo veselom atmosferom, pjesmicama i igračkama da oraspoložimo dijete. Ako ništa od navedeno ne pomaže pokušajte iz daljine da mališani posmatraju drugu djecu kako se slikaju…da mahnu Dekici…tako pokušate nekoliko puta pa se možda djeca oslobode kada ne budu osjećala pritisak. Ako i to ne polazi za rukom, ostaje vam samo da mahnete Staroj i pođete u susret Novoj godini.

NG

A Deda Mraz će se vratiti i slijedeće godine, da još više djece primi u svoje krilo, pomazi po glavici i ispuni po neku želju. Naša želja je da uživate u zimskim radostima i praznicima koji su pred nama. Posjetite nas u kućici Deda Mraza u Zimzogradu i doživite čaroliju.
Autor : Božana Kesić
click
Izvor:  MamaKlik