Šta je mještanin Donje Trepče kod Čačka prije neki dan planirao da uradi sa ukradenim „jugom“ može samo da se nagađa, tek tokom bizarne krađe ga je totalno uništio, a pritom i napravio štetu na imanju svojih komšija.

Kako za Blic pričaju mještani Donje Trepče 7. jula, na Ivanjdan, ovdje je održana seoska manifestacija, a u okviru nje i takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Na ovom skupu našao se i jedan njihov komšija koji je došao traktorom i tokom dana potegao koju čašicu više.

U večernjim satima on je na putu, blizu šatre gdje se manifestacija održavala, primijetio jedan parkirani „jugo“, čiji je vlasnik, ispostaviće se M.B. iz susjednog sela Prislonica, otac troje djece, domaćin nezavidnog imovinskog stanja.

Sajlom je vezao „jugo“ za traktor i krenuo putem dugim nešto više od kilometar prema Naselju Nikolići i oko 23 sata došao pred dvorište porodice Simović.

– Simoviću su čuli brundanje traktora pred svojom dvorištem i izašli napolje da vide o čemu se radi. Zatekli su komšiju koji je vozio traktor, a za koji je bio zakačen „jugo“. Tražio je od njih da ga puste u dvorište da tu ostavio automobil, a kako oni to nisu htjeli traktorom je razvalio kapiju i ušao u dvorište. Na jedvite jade, prijeteći mu drvenim predmetima, Simovići uspjeli su nekako da ga otjeraju sa svog imanja, – priča za Blic mještanin Donje Trepče.

Traktorista je potom otišao na drugu stranu vukući za sobom ukradeni „jugo“ i ostavivši iza sebe polomljenu kapiju i zgranute komšije.

– Neko od Simovića je pozvao policiju i prijavio događaj, a kasnije i čovjeka koji im je uništio kapiju. On im se javio na telefon. Pozvali su ga da dođe kod njih da bi se dogovorili kako da ih obešteti zbog rušenja kapije. Nedugo zatim traktorista je došao, a utom je stigla i policija. Kradljivac je odmah priveden – pričaju u Donjoj Trepči.

Uhapšeni je tek poslije nekog vremena priznao gdje je sakrio ukradeni „jugo“. Potpuno uništeni automobil je tokom noći nađen u jednoj šumi gdme ga je pijani kradljivac raskačio sa traktora i ostavio, a potom otišao svojoj kući.