LAKTAŠI, 18. septembra – Prenosimo priču Sport  Blica, na koju nismo mogli ostati imuni. Na jednom od najpopularnijih košarkaških foruma, pred sam početak jučerašnje utakmice, i pored ostalih učesnika oglasio se i jedan američki ljubitelj igre pod obručima. Na prilično originalan način, ovako je najavio okršaj za zlato:

“Ova reprezentacija Srbije je, zapravo, sastavljena od rezervnih delova, tu su momci sa kraja klupe za rezerve i – Bogdanović. Slovenija je, sa druge strane, trenutno u situaciji koja se dešava jednom u životu, zvezde su joj se tako poklopile da imaju sposobne glavne igrače i dobrog trenera. Ovo je “sad ili nikad” za njih, neće im se ovo ponoviti.

Foto: realgm / screenshot

Ipak, kladim se na Srbiju, jer sam ovakav scenario video previše puta da bih na tome pao ponovo: taman pomislite da su mrtvi, a oni izvuku nekog lika za kog nikada niste čuli, i to sa samog kraja klupe za rezerve, on pritom izgleda identično kao momak koga menja, neobrijan, frizura od tri dolara, prezime na “-ić”. I, onda vas prosto, u košarkaškom smislu, ‘ubije’. A onda nikada više ne čujete za njega, jer je on rođen i odrastao samo sa jednim ciljem u životu, da vas (u košarci) ‘ubije’. Posle toga implodira. Ili ode da gaji jabuke kao Miličić :)”.

 

Srbija Rusija

Naravno, naše košarkaške uspehe nikada nisu gradili “anonimusi”, već su legende upravo nastajale u velikim utakmicama. Došli bi, možda nepoznati široj javnosti, do meča za pamćenje, a onda bi se predstavili svetu tako – da ih svet upamti za sva vremena.

 

Tako to ide sa našom košarkom. Uostalom, autor pomenute kratke najave je nešto kasnije, u diskusiji, dopisao: “Da se razumemo, ovi momci su ‘rezervni delovi’ samo po srpskim standardima. Oni bi verovatno svi bili starteri u drugim reprezentacijama, ali ne bi ni bili u ekipi Srbije da su Teo & Jokić bili dostupni”.

Bili bi. Sve je to – košarkaška Srbija. Nije tu toliko bitno ono “-ić”, mnogo je bitnije košarkaško vaspitanje. Jabuke tu dođu samo kao užina. Pred novi trening.

 

/Blic.rs/