Sir Bendžamin Slejd (72), multimilioner i aristrokrata iz Velike Britanije, koji je uznemirio svjetsku javnost kada je prošle godine izjavio da traži “mladu, plodnu ženu”, i dalje je sam, a sada je objelodanio da je spreman “začiniti” ponudu.

sir-slejd

Sir Slade prošle godine je izjavio da njegova idealna saputnica treba imati između 30 i 40 godina i ne smije biti viša od 167 centimetara.

Takođe, mora imati dozvolu da nosi oružje te imati znanje o pravilima života u dvorcu. Sada ovaj ekscentrični aristokrata, koji živi u dvorcu iz 13. vijeka u Somersetu, gostovao je u emisiji ”Good Morning, Britain” i izjavio je da nije pronašao svoju ženu, ali sad pokušava biti “manje agresivan”.

– Sada tražim romansu, želim joj dati svoju kreditnu karticu da može kupovati dok ne padne. Želim je voditi na egzotična mjesta, volim jesti kraljevsku hranu i putovati na tajne odmore – kazao je on, pa još i poručio da će njegova supruga imati godišnji džeparac od 50 hiljada funti (oko 110 hiljada KM).

Sir Bendžamin, koji je potomak kralja Čarlsa II, ima nekoliko dvoraca i vlasnik je više kompanija. Nada se da će njegova partnerka sve preuzeti.

 

– Ako bih našao ženu koja bi mogla biti i izvršna direktorka, eh to bi bilo idealno. Dvoje za cijenu jednog – dodao je i naglasio da zaista želi imati nasljednika.

– Imam brojne djevojke, ali one imaju iznad 50 godina i, ili ne žele ili ne mogu imati više djece – kazao je.

Kada su ga pitali je li razmatrao da usvoji nekoga, odgovorio je: “U pitanju su moje godine”.

– Rekli su mi da sam star da usvojim i da sam desnički nastrojen – ako ste lovac, ako volite oružje, ribolov i jedete meso, teško ćete usvojiti dijete – rekao je on, piše avaz.ba.