FOTO: VATROGASNA BRIGADA BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT/RAS KOMBO

Policija još uvijek traga za Zoranom Pekezom (52) iz Laktaša, a koji je nestao nakon što mu je juče u kanjonu Tijesno kod Banjaluke izgorio automobil „pasat“, saznaje Srpskainfo.

MISTERIJA BUKTINJE U KANJONU Nestao vozač izgorjelog "pasata", nađeni tragovi zbog kojih specijala pretražuje Vrbas (FOTO)
FOTO: VATROGASNA BRIGADA BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT/RAS KOMBO

Prema informacijama Srpskainfo, nađeni su određeni tragovi koji upućuju da je vozač sišao do rijeke Vrbas.

Kako nezvanično saznajemo, nakon što je policiji prijavljen požar na automobilu na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, odmah je na to mjesto upućena policijska patrola.

– Dolaskom na lice mjesta, policija je zatekla automobil koji je u potpunosti izgorio, ali nije pronađen vozač ili vlasnik automobila. Daljim provjerama utvrđeno je da je Pekez vlasnik automobila i policija je tada krenula da ga traži – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, policija ga još ga nije pronašla,  a u narednom periodu će se provjeriti na kamerama ko je vozio automobil juče ujutru. Izvor Srpskainfo dodaje, da je sinoć Pekezova majka prijavila njegov nestanak.

Kako Srpskainfo saznaje, tokom uviđaja i istrage pronađeni su određeni tragovi koji upućuju da se neko na tom mjestu spustio prema rijeci Vrbas.

– Tačno na mjestu gdje je izgorio automobil, vide se tragovi silaska prema rijeci. Za sada se ništa ne zna, moguće da je požar zahvatio i njega, pa da je sišao da ugasi vatru. Provjeravaju se sve opcije – ističe naš izvor.

Prema njegovim riječima, u potragu za Pekezom uključeni su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srpska, koji pregledaju korito rijeke Vrbas.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je policiji juče u 10.05 prijavljeno da je u Karanovcu došlo do požara na „pasatu“ vlasništvo Z. P. iz Laktaša.

– Policijski službenici pod nadzorom OJT Banjaluka preduzimaju sve neophodne mjere u cilju utvrđivanja uzroka požara, kao i na pronalasku osobe koja je upravljala vozilom – istakla je Mučibabićeva.

Srpskainfo