LAKTAŠI, 26. jula- U nekom momentu, uz rezervnu dozu humora, zapitali smo se da li se ovde radi o “grobaru”, magarcu ili zebri? Odgovor ćete saznati u nastavku teksta…

NoneFOTO: FACEBOOK/MAHMOUD A. SARHAN

Egipat: Ovo nije prvi slučaj bojenja magaraca u boje zebre jer nešto slično napravio je i ZOO u Gazi 2009. godine. Vlasnik je to tada opravdao visokim troškovima krijumčarenja u pojas Gaze…

Zoološki vrt u Kairu našao se u središtu bizarnog skandala nakon što je otkriveno da su obojili magarce u crno-bijele prugeda bi izgledali kao zebre. Ovu “kreaciju” otkrio je student Mahmoud A.Sarhan koji je posjetio ZOO. Magarce je fotografisao i sve objavio na svom Facebooku.

Da je riječ o magarcima, a ne o zebrama, prvo se može uočiti po dugim ušima, a onda i po razmazanoj crnoj boji na glavi jednog od njih. I veterinari su potvrdili da životinje na fotografiji definitivno nisu zebre.

No, uprkos dokazima, direktor zoološkog vrta Mohamed Sultan odbacuje sve optužbe, javlja Daily Mail.

Ovo nije prvi slučaj bojenja magaraca u boje zebre jer nešto slično napravio je i ZOO u Gazi 2009. godine. Vlasnik je to tada opravdao visokim troškovima krijumčarenja u pojas Gaze jer Izrael ne dopušta uvoz živih životinja.

Varao je i zoološki vrt u Kini koji je 2013. godine dugodlakog pasa pokušao podvaliti kao lava.  

 

24sata.hr