PRIJEDOR, 26. septembra  – Policiji u Prijedoru prijavljeno je da su u dvorište kuće Prijedorčanke Š.K, iz mjesta Čarakovo, došle tri nepoznate žene, te joj ponudile da podigne 5.000 evra navodnog nasljedstva, a zatim joj, na ime te usluge, uzele 450 maraka, čime su je prevarile.

 20180926150520_499502

Policiji je to prijavljeno u utorak, a u prijavi je navedeno da je ova nesvakidašnja prevara izvedena dva dana ranije. Ovih dana zabilježena su još dva slična slučaja.

Takođe u utorak, policiji je prijavljeno da su u ponedjeljak, u kuću Prijedorčanke M.R, došle tri nepoznate žene, nudeći na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera, a zatim iz kuhinje ukrale 5.500 KM.

Istog dana zaprimljena je prijava da je 23. septembra, u kuću Prijedorčanke Dž.S. došao nepoznati muškarac i lažno se predstavio kao policijski inspektor, a zatim iz kuće ukrao kovertu sa 600 KM i tri zlatna prstena.

“Ukupna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 7.000 KM”, potvrđeno je “Nezavisnim” iz prijedorske policije.

Prijedorska policija apeluje na građane da budu oprezni tokom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge.

“Građanima se preporučuje da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122”, navela je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

 

Nezavisne