BANJALUKA, 24. novembra – Muškarca na banjalučkoj Železničkoj stanici pregazila lokomotiva voza “Železnica RS”, koja je lakše povredila njegovog prijatelja Gorana Prosana

 Mesto udara voza Foto O. Matavulj

Mesto udara voza Foto O. Matavulj

MILORAD Gavranović (50) iz Banjaluke poginuo je kada ga je na pruzi Železničke stanice u Banjaluci pregazila lokomotiva voza “Železnica RS”, koja je lakše povredila njegovog prijatelja Gorana Prosana.

Gavranovićevo telo je oko ponoći pronašao čuvar stanice, a pretpostavlja se da je stradao tri sata ranije, nakon što je jednim od koloseka prošao voz koji je saobraćao na liniji Doboj – Novi Grad.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su Gavranović i Prosan pijani zaspali na pruzi. Koliko su bili pijani svedoči i činjenica da je Prosan nakon što je njegovog prijatelja pregazio voz ostao da spava pored pruge. U njihovoj blizini pronađena je i flaša sa ostacima rakije.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je policiji u 23.55 javljeno da se na jednom od koloseka u sklopu Železničke stanice nalazi muški leš.

– Utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku koji je od udara voza zadobio povrede od kojih je preminuo. Utvrđeno je i da je tom prilikom povređeno još jedno lice koje je prevezeno u Hitnu pomoć u Banjaluci – rekla je Markanovićeva.

Nezvanično saznajemo da su Gavranović i Prosan poznati kao skitnice, te su i ranije viđani kako spavaju u blizini Železničke stanice. Utvrđeno je i da su pre tragedije zajedno pili u jednoj obližnjoj kafani, a potom su otišli prema stanici. Šta se tačno dešavalo još se istražuje.

 

Novosti