LAKTAŠI, 18. jula- Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su Milu Kovačevića (24) iz tog mjesta, zbog sumnje da je nesrećnim slučajem na svadbio ranio muzičara Dragoslava Bučića (32) iz Loznice.

NESVAKIDAŠNJI INCIDENT U SRPCU Poslije svadbe pucao iz puške, pa slučajno ranio muzičara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Portparol PU Gradiška Vesna Vučić je rekla, navodeći inicijale, da je Kovačević osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti.

Nakon ranjavanje Bučić je prevezen u Unuverzitetski klinički centar Republike Srpske na dalje zbrinjavanje.

– Policijskoj stanici Srbac je u juče 2.15 časova prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj opštini dovezena osoba sa povredama lijeve natkoljenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja. Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je M.K. iz Srpca u mjestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja nanijelo povrede toj osobi – pojasnila je Vučićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio na svadbi i nakon završenog veselja, ispred svoje kuće uzeo je pušku da ispuca koji metak.

Tokom nestručnog rukovanja, umjesto u vazduh Kovačević je hitac ispalio u pravcu šatora gdje su sjedili muzičari i tom prilikom Bučić je ranjen u nogu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osobe M.K. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

Srpskainfo