Na beogradskim ulicama smo imali prilike da vidimo sve, ali večerašnje igranje kola oko spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, spada u rubriku “verovali ili ne”, ponajviše zahvaljujući činjenici da je epidemiološka situacija u glavnom gradu Srbije veoma loša, te da je sve veći broj onih koji se bore za život na respiratorima, a nažalost i onih koji gube život.

“Udri brigu na veselje”, kaže naša stara, a Beograđani nezadovoljni merama vlade Srbije i kriznog štba, odlučili su da svoj protest iskažu upravo na taj način. Naime, njih nekoliko stotina, odlučili su da nakon protesne šetnje, pokažu svoj inat, te su zapevali i zaigrali poznato srpsko “Užičko kolo”

Bunt naroda, većim delom privrednika i ugostitelja, usledio je nakon rigoroznih mera kriznog štaba o zatvaranju objekata usled pogoršane epidemiološke situacije koja vlada u Srbiji. Njihovo nezadovoljstvo, iskoristili su i brojni antivaskeri i antimaskeri, koji su iskoristili priliku da izađu na ulicu.

Protesna šetnja je krenula nakon okupljanja na Trgu republike, i vodila je sve do spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, gde se i završila ovom neverovatnom scenom.

Blic.rs