LAKTAŠI, 29. maja – Prema pravilima za zaštitu kvalitete života ljudi u Velikoj Britaniji osobe koje budu uhvaćene da plaču u vlastitom domu mogle bi se suočiti s nevjerovatno velikom novčanom kaznom, piše Miror.

tuga-plakanje

I ne samo za plakanje već i za svađanje, pomjeranje namještaja, lupanje po zidovima. Ukoliko vas komšije prijave za ova djela kazne za prekršaj kreću se u rasponu od 113 do 2.800 evra.

Ova pravila nalaze se u Zakonu o socijalnom ponašanju, kriminalu i radu policije iz 2014. godine koji je uveden kada je Tereza Mej bila državna sekretarka.
Kaznu mogu izdati lokale vlasti, policijski službenici te dobrotvorni stambeni fondovi ili stambeni fondovi koje je odredila lokalna vlast u svom području.

 

Da zaslužite kaznu morate štetno djelovati na kvalitet života vaših komšija, budete ustrajni u činjenju gore navedenih nedjela, te budete nerazumni.

Dobra vijest za one koji ometaju svoj komšiluk jeste da im vlasti moraju poslati pismeno upozorenje da prestanu s činjenjem nedjela. Upozoreni mogu uložiti žalbu, ali u međuvremenu se moraju pridržavati svih pravila kućnoga reda. Žalbe se predaju u roku od 21 dana od primanja upozorenja, prenosi Klix.

 

Srpskainfo