LAKTAŠI, 08. juna – Dragan Bajić trener Igokee produžio je saradnju sa klubom u kojem je napravio najkvalitetnije rezultate u dosadašnjoj karijeri.

Bajić se na klupu Aleksandrovčana u prethodnoj sezoni vratio kao prelazno rešenje, do oporavka trenera Aleksandra Trifunovića ali je ostao do kraja sezone. Uprava kluba odlučila je da ovom stručnjaku ukaže povjerenje i to na tri godne, zbog čega je Bajić posebno zadovoljan.

– Moram da se zahvalim na povjerenju, rijetko je da jedan trener dobije ugovor na tri godine, posebno na našim prostorima.  Proteklih dana smo razgovarali, nije bilo puno „zatezanja“ ni sa jedne ni sa druge strane. Ono što je  očekujem je to na najbolji način vratim i da im se odužim. Nadam se da će to ići sve dobrim putem i nadam se da u narednom periodu nećemo dolaziti u situacije u kojima je klub bio u prethodne dvije godine kada se borio za opstanak.  Budžet možda neće biti na nivou proteklih godina,  ali bez obzira na to spreman sam, pun motiva i želim  da ispunimo ciljeve koje je uprava postavila pred nas – rekao je Bajić.

A ciljevi, kaže trener Igokee, u ovom trenutku nisu megalomanski.

– Ne treba da imamo prevelike ambicije, ali treba da težimo iskoraku u odnosu na prethodne sezone. Želimo da izbjegnemo situacije u kojima smo se našli ove i prethodne godine i svakako će iskorak biti u tome da imamo mir, a ako nam se ukaže neka prilika da je znamo iskoristiti. Nemamo ogroman pritisak rezultata, sve to zavosi od toga kakav ćemo roster imati.  Uz taj iskorak jedan od ciljeva je afirmacija mladih igrača. Želimo da tim mladim igračima damo šansu, želim da ih ispoštujem kao što sam radio ove sezone, a oni su mi to znali vratiti na na terenu. To bi ove sezone trebalo da bude još izraženije i da oni dobiju još veću miniutažu. Daliboir Ilić je igrač koji bi naredne sezone mogao da bljesne, očekujemo da bi on mogao  izaći na draft i to bi bio primarno za narednu godinu – rekao je Bajić.

FIBA Liga šampiona svakako je veliki izazov, a prema Bajićevim riječima, do ovog takmičenja neće biti lako doći.

– To je bila tema, moje razmiščljanje ali i ljudi koji vode klub je da je to dobra stvar. Informacija je odjeknula dobro na ovim prostorima. Ne možemo govoriti u kojem formatu ćemo igrati da li u grupi ili u kvalifikacijama. Mnogi klubovi iz najjačih evropksih liga prelaze u Ligu šampiona tako da će biti konkurencija jača nego prethodne godine. Nećemo lako ući u grupu ukoliko budemo igrali kvalifikacije, biće teških preprekeka ali ja sam optimista.  Ja svoju priču sa Igokeu nisam završio i želim da naparavim još nešto što će se pamtiti – rekao je Bajić koji je 2013. godine sa Igokeom bio prvi u ligaškom dijelu ABA lige.

Srpskainfo