BANJALUKA, 21. septembra – Grad Banjaluka neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina “Kozare”, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika više zajednica etažnih vlasnika iz ove ulice.
Ruševine na mjestu nekadašnjeg kina Kozara (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Nakon današnjeg sastanka, u Gradskoj upravi potvrđeno je da je Radojičić, istovremeno, izdao hitan nalog za vanredni inspekcijski nadzor u ulici Sime Šolaja, gdje je u toku rušenje nekadašnjeg kina “Kozare”.

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu, povodom informacija o brojnim nedostacima, od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožanja zdravlja stanara okolnih zgrada.

– Istovremeno, sa stanarima smo se dogovorili da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na ovoj lokaciji – rekao je Radojičić.

RTRS