LAKTAŠI, 06. avgusta – Dva penzionera iz Njemačke oduševila su cijeli svijet nakon što su pobjegli iz staračkog doma kako bi otišli na jedan od najvećih svjetskih festivala metal muzike Wacken Open Air.

baka

Policija je ove vesele džentlmene pronašla u tri ujutro kako se ludo zabavljaju na koncertu grupe koja je svirala metal.

Policiju su o nestanku obavijestili zaposleni u staračkom domu, koji su se zabrinuli kad su uočili da dvojice veseljaka nema. Kad su ih policajci konačno locirali, dvojica starih rokera odbili su da idu u krevet, pa su se u starački dom vratili u pratnji policije, iz koje tvrde da su gospoda bila malo dezorijentisana.

– Čini se da im se zaista svidio festival – izjavio je Merle Neufeld, portparol lokalne policije.

Festival, koji je trajao od 1. do 4. avgusta, posjetilo je 75 hiljada ljudi, a među njima su bila i dvojica penzionera, čija imena ne znamo, ali ih možemo zamisliti kako luduju uz žestoke ritmove gitara, bubnjeva i dubokih, promuklih glasova, prenosi Radio Sarajevo.

Na festivalu su ove godine nastupili Danzig, Judas Priest, Hatebreed, In Flames, Running Wild, Arch Enemy, In Extremo i Eskimo Callboy. Policija je pohvalila učesnike festivala ove godine, kazavši da su imali vrlo malo intervencija.

 

Mojasrpska.info