LAKTAŠI, 27. juna – Kada na raznim proslavama i žurkama počnu da puštaju stare hitove, obavezno se među njima nađu Čolini hitovi poput “Mađarice”, “April u Beogradu”, “Ti si mi u krvi”, i mnogi drugi. Pjesme koje su nekako vanvremenske, i koje pjevaju gotovo sve generacije. Nažalost, takve kao da se više ne prave. Ovih dana imamo priliku čuti i jednu novu pjesmu, koju je Čola objavio, i koja na prvo slušanje podsjeća na neke njegove pjesme sa prošlih albuma. Vama, dragi čitaoci, ostavljamo da prosudite koliko su stare pjesme u prednosti, u odnosu na nove, i da uživate u muzici, kakva god bila.

Nova pjesma Zdravka Čolića “Mala”, koju je pop megastar objavio 30. maja na svoj 66. rođendan, našla se na prvom mjestu liste “Top 20+5”, uticajnog portala “Eurovision on top”, koji okuplja milione fanova takmičenja “Pjesma Evrovizije”.

Č

Mada je na “Evrosongu” nastupao davne 1973. sa pjesmom “Gori vatra”, evrovizijski fanovi iz cijelog svijeta su glasanjem, za samo dvije sedmice, pomogli Čoli da se sa kompozicijom Momčila Bajagića Bajage nađe na vrhu top-liste i tako iza sebe ostavi nekadašnje evrovizijske pobjednike Salvadora Sobrala, Helenu Paparizo, Laru Fabijan, Ruslanu…

Pjesma “Mala” naći će se na novom 15. studijskom albumu Zdravka Čolića, koji će biti objavljen na jesen.

 

(novosti)