LAKTAŠI, 23. februara – Banjalučko tužilaštvo podiglo je novu optužnicu protiv Sabahete Džindo (62) iz Sarajeva, poznatije kao kraljica džeparoša u BiH, zbog krađe novca, saznaje Srpskainfo.

Ovoga puta radi se o krađi koju je Džindo izvršila u avgustu prethodne godine u butiku u Laktašima.

Po ustaljenom šablonu, Džindo je došla u butik, iskoristila nepažnju radnice i iz njene torbe ukrala novac, a zatim mirno otišla kao da se ništa nije dogodilo.

– Optužena Sabaheta Džindo je 20. avgusta 2020. godine u 11.30, u opštini Laktaši u Ulici Karađorđeva bb, došla do butika “Biti čovjek” i iz torbe koja se nalazila ispod pulta, vlasništvo radnice u butiku Dragane T, otuđila novac u iznosu od oko 300 maraka – navodi se u novoj optužnici protiv kraljice džeparoša u BiH.

FOTO: PU ZAGREBAČKA
FOTO: PU ZAGREBAČKA

Precizirano je da je Džindo ukrala novčanicu od 100 evra i novčanicu od 100 maraka.

Princip rada

Kraljica džeparoša u BiH inače je po zanimanju ekonomski tehničar, ali je javnosti u BiH i regionu poznatija po mnogobrojnim krađama novca.

Princip rada kraljice džeparoša uvijek je isti. Ljubazno bi razgovarala s odabranom žrtvom, a zatim bi iskoristila njenu nepažnju i ukrala novac.

Zbog čestih krađa novca Džindo je u proteklim godinama osuđivana u sudovima u Hrvatskoj i BiH.

Iako su joj presudama izrečene i mjere liječenja, ovo nije pomoglo da Džindo prestane s krađama.

Dosije

Prema dosijeu Sabahete Džindo, ona je u ranijem periodu osuđivana u Opštinskom sudu u Zagrebu na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, uslovno na godinu dana, a izrečena joj je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Kraljicu džeparoša osudio je i Osnovni sud Bijeljina na novčanu kaznu u iznosu od 4.500 KM, te Opštinski sud Sarajevo, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uslovno na dvije godine i šest mjeseci. Presudom Opštinskog suda Mostar, Sabaheta Džindo je zbog krađe osuđena na mjeru prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu u trajanju od šest mjeseci, dok je Opštinski sud Zenica utvrdio da je krivično djelo Džindo izvršila u stanju neuračunljivosti.

“POTREBNO JE DA SE LIJEČIM”

Sabaheta Džindo je nakon pokušaja samoubistva u KPZ Banjaluka prebačena u Psihijatrijsku kliniku Sokolac. Nakon svega, Džindo je od banjalučkog suda tražila da se liječi kako više ne bi krala.

– Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti – izjavila je kraljica džeparoša u banjalučkom Osnovnom sudu.

Srpskainfo