Novak Đoković je zakazao novi duel protiv Rodžera Federera i to u polufinalu Australijen opena. Srpski teniser je ostao maksimalan i zabilježio je 10. trijumf protiv Miloša Raonića kojeg je savladao sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:6). Novak je još jednom pokazao svoju mentalnu snagu, bio je bolji u ključnim trenucima i kontrolisao je meč.

Od starta je srpski teniser bio taj koji je više napadao na servis rivala. Raonić se mučio, Đoković je non stop prijetio brejkom. Imao je pet šansi do 10 gema. U njemu je bila sjajna borba. Raonić je spasio tri brejk lopte a Novak je zatim uspio da iskoristi devetu u ovom setu da ga dobije sa 6:4.

U drugom setu nastavila se borba. Teniseri su nastavili sa kratkim razmjenama udaraca,a Novak se svoju šansu iskoristio u četvrtom gemu.

Foto EPA-EFE/LYNN BO BO

 

Napao je rivala i opet iskoristio treću brejk loptu za vođstvo koje je zatim na svoj servis potvrdio i poveo 4:1. Do kraja drugog seta nije bilo prilika za brejk pa je Đoković poveo 2:0 (6:3).

U trećem setu Raonić je bio taj koji je napadao. Kanađanin je igrao puno bolje, bio je konkretniji na svoj servis dok je u nekoliko navrata opasno prijetio Đokoviću tražeći šansu za brejk.  Jednu šansu je propustio a onda je u finišu ovog perioda bio pod velikim pritiskom.

Naime, Novak je u 11 gemu imao čak četiri brejk lopte, ali je Raonić uspio da sjajnim servisom se izvuče i dobije gem na svoj servis. Nakon toga teniseri su otišli u taj-brejk.

Đoković je još jednom pokazao svoju snagu. Odmah je napravio mini brejk, a zatim nastavio u istom ritmu, pa je poveo 6:1 i nakon toga je bilo jasno da je sa maksimalnih 3:0 izbrio polufinale i novi duel sa Federerom.

 

Srpskainfo