LAKTAŠI.4.februara- Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i predstavnici preduzeća “Hidro-kop” iz Banjaluke potpisali su juče ugovor o izgradnji vodovodnog sistema u ovoj opštini u vrijednosti od 2,4 miliona KM bez PDV-a.

Nakon potpisivanja ugovora, Karapetrović je rekao novinarima da je riječ o veoma značajnom projektu za opštinu Laktaše, koji je urađen za potrebe 400 novih priključaka na lokalitetima Trišića brdo, Berića brdo, Crnjića glavica i Kriškovce, navodi Glas Srpske.

20170203193527_228789
“Osim vodovodnih priključaka, ovim sredstvima obuhvaćeni su i radovi na izvorištu Aleksandrovac za vodovodni sistem u Lijevče polju, te istražni radovi na pronalaženju novih količina vode u rejonu Velikog Blaška”, pojasnio je Karapetrović.

Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Mihić rekla je novinarima da je ovo druga faza u okviru Projekta vodovod i kanalizacija Republike Srpske za koji je participiralo 30 opština Republike Srpske.

Mihićeva, koja je i šef tima za realizaciju Projekta vodovod i kanalizacija Republike Srpske, istakla je da je u prethodne četiri godine u nove vodovodne i kanalizacione sisteme širom Republike Srpske uloženo više od 72 miliona KM, uglavnom sredstvima Evropske investicione banke.

“Zadovoljni smo činjenicom da su prethodne investicije pratile i grant sredstva EU i švedske Razvojne agencije jer ti grantovi pomažu našim opštinama da dođu do ovih strateških i kapitalnih investicija”, istakla je Mihićeva.

Ona je napomenula da je i prvu fazu izgradnje sistema vodosnabdijevanja u opštini Laktaši pomogao grant EU u vrijednosti od 1,2 miliona evra.

Tehnički direktor preduzeća “Hidro-kop” Banjaluka Duško Babić rekao je novinarima da je ovo preduzeće kao izvođač spremno za početak radova čim to dozvole vremenski uslovi.

“Ovo je značajan projekat za naše preduzeće i obezbjeđenje posla radnicima. Uvjeren sam da ćemo radove okončati i prije roka od 12 mjeseci”, dodao je Babić.