LAKTAŠI, 01.januara- Pandemija izazvana korona virusom promijenila je način tradicionalnih proslava Nove godine širom Srpske.

NOVOGODIŠNJA NOĆ U SRPSKOJ Teška 2020. ispraćena bez organizovanih proslava (FOTO)
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Trgovi su uglavnom bili pusti, a organizovanih proslava nije bilo. Kafići i restorani su zarvoreni u 22 časa. Većina građana u Novu godinu je ušala u krugu porodice u svojim domovima.

U Banjaluci je novogodišnja noć protekla uglavnom mirno bez većeg narušavanja javnog reda i mira, a zabilježeno je 15 saobraćajnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene, rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka.

U Hitnoj pomoći je rečeno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda pirotehničkim sredstvima, dok je pregledano 45 pacijenata.

Radnici Hitne pomoći bili su i u sedam kućnih posjeta.

U Banjaluci nije bilo organizovanog dočeka Nove godine.

Proslava u Doboju

U Doboju je novogodišnja noć protekla mirno i bez narušavanja javnog reda i mira.

Iz Hitne pomoći je saopšteno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

– Pregledano je 27 pacijenata, od toga troje djece. U Bolnicu je upućeno 14 osoba, a bilo je i 15 izlazaka na teren – rekao je dežurni ljekar Borislav Blagojević.

Srni je iz Policijske uprave Doboj rečeno da nije evidentirana niti jedna saobraćajna nesreća kao ni narušavanje javnog reda i mira.

U Stanarima, Petrovu, Doboju i Tesliću nije organizovan javni doček Nove godine.

Pust trg, kafići prazni

Zbog epidemiloških mjera i u Bratuncu nije bilo organizovanog novogodišnjeg dočeka u ugostiteljskim objektima kao prethodnih godina niti su mladi po tradiciji u ponoć izšli iz kafića na gradski trg, čestitali, veselili se i igrali kolo.

Umjesto novogodišnjeg dočeka u bratunačkim kafićima juče od 12.00 pa do 22.00 časa organizovane su žurke i zabave simbolizjući tako dolazak nove godine.

Po tradiciji, najveći broj Bratunčana Novu godinu dočekao je u kućnom ambijentu, a ove godine su i mladi organizovali slavlja u brojnim vikendicama pored Drine i privatnim kućama i stanovima.

Samo skromno dekorisani gradski trg i pojedini izlozi trgovačkih i ugostiteljskih radnji podsjećali su na novogodišnju noć koja ni po čemu drugom nije ličila na novogodišnja slavlja minulih godina u ovom mjestu.

 Doček skoro isti kao lani

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Doček Nove 2021. godine bio je skoro isti kao i prethodnih godina u Srebrenici, a izuzetak je jedino što tri postojeća kafića ove godine nisu radila iza 22.00 časa, a ranijih godina manje grupe mladih u njima su slavile dolazak nove godine.

Zbog epidemioloških mjera ove godine još više Srebreničana Novu godinu je dočekalo u kućnom ambijentu.

Skromno dekorisane ulice i gradski trg sa ukrašenom jelkom na trgu pored novoizgrađene fontane i spomenika mira bili su u ponoć sablasno pusti i samo se iz pojedinih kuća čula muzika.

I mladi su se organizovali i prilagodili epidemiološkim mjerama, te su slavili u kućama i stanovima u većem broju nego inače, a posebno u vikendicama i brojnim obnovljenim, opremljenim, a neuseljenim kućama u selima na području ove lokalne zajednice.

Nekoliko ovdašnjih kafana i restorana bili su sinoć prazni i zatvoreni prije 20 časova, a samo su tri kafića radila do 22.00 časa, ali sa malim brojem gostiju, jer su mladi organizovali slavlje u privatnim kućama i vikendicima ili su otputovali u druga mjesta pa nisu gostovali u kafićima.

U novogodišnjoj noći bilo je znatno manje detonacija petardi nego ranijih godina jer je izgleda pandemija virusa korona uticala i na djecu koja su se slabije snabdijela pirotehničkim sredsvima.

Izostao je i tradicionalni novogodišnji vatromet u centru opštine.

Doček u kućama, Zvorničani ispoštovali preporuke

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Zvorničanni su ispratili staru i dočakala Novu 2021. godinu porodično u svojim kućama i stanovima, bez okupljanja, poštujući mjere Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srske u vezi sa preventivnim djelovanjem protiv širenja pandemije virusa korona.

Vatromet u ponoć označio ulazak u Novu godinu

U Šamcu je vatrometom u ponoć označen dolazak nove, 2020. godine, iako nije bilo organizovanog dočeka.Ugostiteljski objekti, kao i izložbeno-prodajni štandovi radili su do 22.00 časa, prema propisanim epidemiološkim mjerama.

Većina Šamčana slavila je u svojim kućama i stanovima.

Doček protekao bez problema

Većina građana Istočnog Sarajeva dočekala je novu 2021. godinu u porodičnom okruženju, uz poštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije protiv širenja virusa korona, potvrdile su dežurne službe na području grada.

Noć protekla mirno, Prijedorčani slavili u kućnom ambijentu

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Novogodišnja noć u Prijedoru protekla je mirno, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Prijedorski vatrogasci imali su u protekla 24 časa pet intervencija, među kojim je i jedan manji požar u stanu u novogodišnjoj noći.

U novogodišnjoj noći nije rođena nijedna beba.

Većina Prijedorčana je novu 2021. godinu dočekala u kućnom ambijentu.

Srpskainfo