BANJALUKA – Brzo AG (antigensko) testiranje na kovid-19 omogućeno i u dane praznika, a vršiće se u terminu od 07:00 do 11:00 časova, saopštio je Dom zdravlja Banjaluka.

“Pored dežurnih službi naše Ustanove koje će raditi i u dane novogodišnjih i božićnih praznika biće obezbijeđeno dodatno medicinsko osoblje Odjeljenja laboratorijske i biohemijske dijagnostike za brzo antigensko testiranje na Covid-19”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje Banjalučani i turisti će imati mogućnost da i u neradnim danima, za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, obave brzo antigensko testiranje u bijelom kontejneru koji se nalazi na parkingu Higijensko-epidemiološke službe (pored objekta Poliklinike).

“Testiranje na Covid-19 radi se uzimanjem nazofaringealnog brisa (bris iz nosa) i rezultate testiranja naši korisnici dobijaju već nakon jednog časa. Cijena brzog antigenskog testiranja u JZU ‘Dom zdravlja’ je među najpovoljnijim u Banjoj Luci i iznosi 24,00 KM”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli sve informacije vezane za testiranje brzim antigenskim testovima mogu se dobiti na broj telefona 066 946 935.