LAKTAŠI, 5. marta – Policajci Policijske stanice Laktaši su uhapsili O.Z. i M.S. oba iz Laktaša, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i V.K. iz Laktaša, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.


Vlasnik ugostiteljskog objekta u Laktašima prijavio je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom u ugostiteljskom objektu. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je V.K. uputio riječi uvredljivog sadržaja O.Z., nakon čega je O.Z. fizički napao V.K. na način da mu je zadao jedan udarac zatvorenom pesnicom uslijed čega je isti zadobio tjelesne povrede, a da je potom između M.S. i O.Z. došlo do fizičkog sukoba.

Navedene osobe su podvrgnute ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod O.Z. utvrđeno prisustvo od 0,97 promila, kod V.K. 2,09 promila i kod M.S. 2,49 promila alkohola u organizmu.

Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redi i miru.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.