Foto V. Blagojević

RUŽA Obradović iz Vranjaka kod Modriče i njena deca Nedeljko (21), Petra (18), Mladen (15) i Nada (14) proteklih godina su – kao žrtve porodičnog nasilja supruga i oca Blagoja – bili smešteni u ovdašnjoj sigurnoj kući.

Sada nanovo strepe jer njihovom tiraninu dogodine u martu ističe zatvorska kazna od 42 meseca, koju izdržava u Banjaluci, a oni žive sami – u neuslovnoj, tuđoj kući sa dve male sobice. Pritom, troje dece je kategorisano kao osobe sa posebnim potrebama…

– Ne smemo dočekati Blagoja u ovoj kući. NJu je u šumi, bez puta, napravila njegova sestra LJuba, koja živi u Holandiji, a nas je strah da zanoćimo, pa nam svetlo stalno gori… – veli očajna Ruža.

Nedeljko, Mladen, Nada i Petra, ističe, nisu ni imali detinjstvo, samo pakao koji im je pravio rođeni otac. Žive od 500 maraka socijalne pomoći, a samo Petra završava frizersku školu…

– Tukao nas je bez ikakvog razloga, i kad se napije, i kad je trezan. Stalno nas je tukao, čime god stigne. Trpeli smo sve dok nismo otišli u Sigurnu kuću – kaže Petra, ne zaboravljajući pomoć nastavnika iz škole u Vranjaku, te Centra za socijalni rad.

Zato je humanitarac Dragutin Ignjatović pokrenuo akciju da se Ruži i deci kupi kuća.

– Nemamo vremena za gradnju. Bilo bi dobro da im novi dom bude bliže gradu, da im lakše donosimo pakete sa hranom, a i da ih socijalna služba češće posećuje – kaže Ignjatović i naglašava da je potrebna suma od 30.000, a za samo nekoliko dana je već sakupio bezmalo 4.000 maraka.

POMOĆ

BROJEVI računa u Zberbanci su na ime Dragutina Ignjatovića, sa naznakom “Za porodicu Obradović”: 567-651-59001477-51. Devizni račun: SWIFTcode: SABRBA2B BA395676515416550856.

Novosti.rs