Kompaniju Milco d.o.o. iz Laktaša je osnovao Mladen Cvijetić davne 1989. godine. Njegov sin Bojan je preuzeo vođstvo nad kompanijom nedavno, ali je vrlo brzo stekao reputaciju veoma poštovanog i uspješnog poslovnog čovjeka.


Milco d.o.o. se već decenijama bavi prodajom robe iz oblasti crne i obojene metalurgije. Ova kompanija je postala sinonim za kvalitet i pouzdanost u poslovanju. Menadžment ovog uspješnog preduzeća se pobrinuo da svaki korak u poslovanju bude vođen najvišim standardima.

Jedan od najvećih prioriteta kompanije Milco d.o.o. je prodaja proizvoda visokog kvaliteta. Njen vlasnik je obišao mnoge proizvodne pogone u Evropi, Aziji i Americi kako bi osigurao da se samo najbolji proizvodi nađu u njihovom asortimanu. Sa visoko kvalitetnim proizvodima dolaze i brzi rokovi isporuke.

Povoljne cijene su takođe nešto čime se Milco d.o.o. ističe, ali istovremeno žele da kupci dobiju najbolju vrijednost za svoj novac.

Ono što posebno ističe sve zaposlene u ovom uspješnom kolektivu je njihova posvećenost poslu i kvalitetu usluge. Svaka prodana roba je pažljivo praćena atestima i garancijama. Oni vjeruju da je zadovoljan kupac temelj uspješnog poslovanja, pa se trude da svaki kupac bude potpuno zadovoljan svojom kupovinom.

Milco je društveno odgovorna kompanija, a ulaganja u opremu, edukaciju i radno okruženje su prioriteti o kojima se veoma vodi računa.

Menadžment firme cijeni trud i rad svojih zaposlenih i isplaćuje im plate, koje prevazilaze domaće tržište rada.

Kako bi zaposlene dodatno motivisali, u Milcu nagrađuje marljivost i posvećenost kroz konstantne finansijske bonuse za izvršene poslove. To je rezultiralo timskim duhom i visokom motivacijom svih zaposlenika u Milco d.o.o.

Milco je pokazao da je moguće ostvariti poslovni uspjeh i istovremeno biti društveno odgovorna kompanija.

P.R.