FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

LAKTAŠI, 06. aprila – Od četvrtka, 8. aprila, dopušta se rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi – bilding klubovi i slični objekti), kao i rad svim priređivačima igara na sreću, zaključeno je nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

OD ČETVRTKA UBLAŽENE MJERE Dozvoljava se rad fitnes centrima i priređivačima igara na sreću u Srpskoj
FOTO: VLADA RS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

– Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS. Njime se uređuje i raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u RS – navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Banjalucia, preduzme sve neophodne mjere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja. Odnosno, da u cjelosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

Srpskainfo