LAKTAŠI, 1. jula – U BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji cijene rominga u regionu biće ponovo snižene , na osnovu Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u ovim zemljama.

mobilni1

 

Od danas će u ovim zemljama maksimalna cijena odlaznog poziva u romingu, bez PDV-a, biti 0,19 evra, a maksimalna cijena dolaznog poziva u romingu će biti 0,05 evra, saopšteno je iz Regulatorne agencije Srbije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel).

Maksimalna cijena SMS poruka u romingu od sutra iznosiće 0,06 evra, a maksimalna cijena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu cijena po MB (poruci) biće 0,20 evra. Operatori mogu da ponude i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, navodi se u saopštenju.

“Ratel” je podsjetio i da je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

 

/SRNA/