FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

BANJALUKA, 13. jula – Novoizgrađeni most u Srpskim Toplicama dobio je upotrebnu dozvolu, a danas će biti stavljen u funkciju.

Kako su potvrdili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, izgradnja mosta u Srpskim Toplicama je okončana još 31. maja, nakon čega je pristupljeno aktivnostima koje prethode izdavanju upotrebne dozvole: testiranju mosta na opterećenje, pribavljanje neophodnih saglasnosti na izvedeno stanje, tehnički prijem, uknjižavanje instalacija u Republičkoj upravi za geodetsko-imovinsko pravne poslove i dr.

– Nakon svih navedenih aktivnosti, dokumentacija je predata u Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, koje je danas i izdalo upotrebnu dozvolu – naveli su iz Odjeljenja.

Inače, novi most u Srpskim Toplicama raspona je 62 metra i ukupne širine 11 metara – sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima.

Omogućiće kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita, te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

Vrijednost investicije je oko 3.5 miliona KM, s tim da je ove godine izdvojeno dodatnih 300.000 KM kako bi se okončala gradnja mosta.

Srpskainfo