LAKTAŠI, 21. decembra – Na poslednjoj sednici skupštine vlade usvojen je zakon po kome će svi vlasnici bicikla plaćati godišnju registraciju.

Kako su istakli na sednici primećen je porast broja bicikla na ulicama širom naše zemlje. Iz toga sledi da je potpuno prirodno da se uvede registracija i ovih prevoznih sredstava.

Bicikli će pored registracije svake godine morati da prođu i tehnički pregled u specijalizovanim ustanovama. Na pregledu će se detaljno gledati stanje bicikla i guma. U slučaju izgrebanih nalepnica, korozije, guma koje su krpljene više od dva puta bicikl neće dobiti potreban sertifikat. Takođe, ukoliko se na biciklu pronađu delovi koji nisu fabrički za taj model ni tada neće moći da prođu tehnički pregled.

Cena polise osiguranja koja će se plaćati na godišnjem nivou tek treba da se utvrdi prema posebnom katalogu. Iz udruženja vozača bicikla  najavili su žalbu sa ciljem da se uvede trajna registracija ovih prevoznih sredstava. Zakon stupa na snagu marta meseca 2019. godine.

P.S. Ovaj članak čitajte “s rezervom”,  služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu…

 

Izvor: www.tpknews.com