Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić istakao je, gostujući u Vikend jutru, da će se letovi iz Banjaluke nastaviti prve sedmice marta.
Milan Račić - Foto: RTRS

Milan RačićFoto: RTRS

– Nadam se da ćemo otvoriti aerodrom već krajem sljedeće sedmice. Poslaćemo obavještenje avio kompanijama. Postoji mogućnost da određeni dio operacija krene i u februaru – istakao je Račić.

Račić kaže da je sanacija aerodroma pri kraju.

– Cilj je da povećamo broj destinacija. Povećaće se broj letova za postojeće destinacije, a imamo za cilj i letove prema Turskoj, Rusiji i Egiptu – naveo je Račić.

Podsjećamo, Aerodrom Banjaluka zatvoren za vazdušni saobraćaj, i to počev od 15. januara.

Trenutna globalna epidemiološka situacija rezultirala je otkazivanjem velikog broja letova, odnosno negativno se odrazila na vazdušni saobraćaj.

U skladu s tim, kompanije koje saobraćaju na Aerodrom Banjaluka “Viz er” i “Rajaner” suspendovale su veći broj letova u januaru i februaru.

Iz Aerodroma Republike Srpske ukazali su da ovo smanjenje broja letova otvara mogućnost za sanaciju Aerodroma Banjaluka.

– Preduzeće će iskoristiti vrijeme zatvorenosti za reorganizaciju i pripremu za naredne sezone letenja kako bi usluga koju Aerodrom Banjaluka pruža bila na najvišem nivou. Svakako je planirano povećanje broja destinacija u toku godine, a očekuje se i povećan broj operacija prema postojećim destinacijama – saopšteno je ranije iz Aerodroma Srpske.

RTRS

1 KOMENTAR

Comments are closed.