Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, od ponedjeljka najavljuje početak javnog prevoza u gradu, u manjem obimu, sa obaveznim mjerama higijene i redovnim plaćanjem karata.

– Vršimo pripreme da se od 11. maja dopusti minimalan gradski i prigradski prevoz, sa manjim brojem linija i frekvencijom, uz naložene dodatne mjere higijene i ograničenim brojem putnika- izjavio je on nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od ponedjeljka se ukida i zabrana korištenja javnih prostora, parkova, izletišta, teretana u prirodi, s tim što ostaje zabrana većih okupljanja, istakao je Radojičić komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Banjaluci.

– I dalje situaciju u gradu držimo pod kontrolom, ne smatramo da je došlo do nekontrolisanog rasta zaraženih. Utvrdili smo preporuku i za predškolske ustanove da mogu raditi sa minimalnim brojem štićenika. IZZZ propisao je mjere za rad, i u narednim danima javne i privatne predškolske ustanove prilagodiće rad ovim preporukama – precizirao je Radojičić, dodajući da će roditelji do 11. maja biti informisani u koje vrtiće će biti smještena djeca, sa manjim grupama.

Centar za predškolsko vaspitanje planirao je rad u osam objekata.

Srpskainfo

1 KOMENTAR

  1. Sa redovnim placanjem karata?A to sto smo kupili mjesecne za mart pa se nismo pola marta vozili to nikom nista,morace se kupiti citava karta za maj?Bas me zanima….

Comments are closed.