LAKTAŠI, 06. aprila- “Ima svakakvih ponuda za posao, ne mogu da kažem da ih nema, ali nijedna od njih nije ozbiljna, osim one koju sam dobio za učestovanje u izgradnji velike hale u Kruševcu. Ponudili su mi pristojnu platu od 1.000 evra, ali još ništa nije izvjesno, moram da sačekam petnaestak dana, kako mi je rekao budući šef”.

milan-radojičić

Ovako za Blic priča Milan Radojičić (54), građevinski inženjer iz Crne Trave koji je prije samo nekoliko dana tražio posao noseći na sebi veliki transparent Knez Mihailovu ulicu na kome pišu njegove poslovne kvalifikacije.

Posle pisanja Blica o problemu pred kojim se našao ovaj visokoobrazovani Leskovčanin njegov telefon nije prestajao da zvoni, te je dobijao razne ponude, pa čak i one iz inostranstva.

– Zvali su me mnogi, ponude posao i kažu javiće se, a onda ništa. Niko izgleda nije imao ozbiljnu namjeru – ocijenjuje Radojičić i dodaje da mu većina poslodavaca “nudi posao savjetnika jer žele da on sa njima podijeli iskustvo o radu u inostranim firmama”.

milan-radojičić-1

Foto: Facebook/Samo da pitam screenshot

Međutim, jedina konkretna ponuda koju je ovaj inženjer dobio tiče se angažmana na gradnji velike radničke hale u Kruševcu.

 

– Vlasnik te firme, koji želi da ostane anoniman, najavio je da ću biti šef gradilišta na kom će se izgrađivati velika hala. Postoje neke najave da će se sličan projekat sprovoditi i na Kopaoniku, ali još ništa nije sigurno – objašnjava Radojičić.

Dok čeka epilog svog oglasa za posao, Milan trenutno živi u manastiru u sklopu Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, gdje spava, hrani se i provodi dane dok pokušava da nađe posao.

Podsećanja radi, Milan je diplomirao na Građevinskom fakultetu u Nišu i svojim poslom se bavio sve do 1982. godine, kada je svoje vještine usavršavao uglavnom van Srbije, sve dok njegova firma nije otišla u stečaj. Nešto ušteđevine je nakon toga potrošio, i od tada konstantno traži posao.

– Nadam se da ću konačno naći nešto ozbiljno i da će ova ponuda biti sprovedena u djelo, do tada moram da se nadam najboljem – zaključuje Milan.

 

Blic