LAKTAŠI, 29. oktobra – Banjalučanin Branislav Vučić sugrađanima daleko poznatiji kao Vučko i humanitarac koji je pomagao i pomaže kome god stigne.


Njegova jučerašnja objava na društvenim mrežama o tragediji koja je porodicu Dulić iz Laktaša zavila u crno, zapalila je region.

Vučko je za Srpskainfo posebno istakao da cilj objave nijednog trenutka nije bio poziv na linč, jer se sada svi kako kaže, trebamo moliti gospodu Bogu za Mladenovu dušu.

– O porodici Dulić znam samo dobre stvari i tako sam ih doživio. Živjeli su kao i sav naš dobri narod. Imam ja, kada ima i komšija moj. Radeći ovaj humanitarni posao, čuo sam od porodice sa kojima smo gurali našu priču, kako je Dragan Dulić (otac Mladena Dulića), uvijek tu, da pritrči i pomogne. Uzmi sada, a platićeš kada budeš imao, a ako i ne platiš, zaradio sam dosta, da pred Boga mogu čista srca. Ogrij se dobrotom i moli za mene – priča ovaj Banjalučanin.

Dodaje kako se o Mladenu nije mnogo ni znalo, jer je naprosto “lebdio među nama”.

– On je onaj dobri dječak koji nije gazio mrave, jer ih je brojao. On je dječak iz komšiluka, koji nam popravi jutro, razvedri dan i osvijetli nebo. Dječak iz komšiluka je bio zemaljski, a sada je nebeski anđeo – istakao je Vučko. Nismo ga sačuvali, jer smo zakasnili.

FOTO: МЛАДЕН ДУЛИЋ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: Mladen Dulić 

– Zakasnili smo, odavno smo zakasnili. Zakasnili smo po rođenju. Zakasnili smo da se smijemo, zakasnili da plačemo. Zakasnili smo da se čuvamo, zakasnili da volimo… Zakasnili smo da budemo ljudi – kaže banjalučki humanitarac.

Svi nama uputio je i poruku da nikada više ne dozvolimo da nas opominju Gorani, Mladeni, da nas opominju naša djeca.

– Opominjimo jedni druge svaki dan, jer smo ćutanje do sada puno platili – zaključio je Vučko. (srpska info)