LAKTAŠI, 19. novembra – Porodice Trikić i Dunović danas su u Drvaru obilježile pet godina od smrti Jelene Trikić, tragično preminule Majke Hrabrost, koja je odbila liječenje tumora na mozgu da bi održala trudnoću i rodila sina Nikolu.

Foto: Nezavisne.com / RAS SrbijaSin Majke Hrabrosti nedavno proslavio peti rođendan

Na drvarskom groblju Spasovina danas su bili brojna rodbina, prijatelji, komšije i poznanici Trikićevih i Dunovićevih, kao i Jelenin sin Nikola, koji je u oktobru nedavno napunio pet godina.

– Nikola je i dalje jedno zdravo, živahno, veselo i pametno dijete. Ide u vrtić, a naredne godine bi trebalo da pođe u školu – poručio je za SrpskaCafe iz Drvara Nikolin otac, Goran Dunović.

Na Jeleninom spomeniku u Drvaru su i dalje Goranovi stihovi: “Kada ti sunce umije lice, otvori plave oči radosnice, i pogledaj nas odozgo iz raja, jer priča o tebi biće do kraja. Bog ti dade anđeoska krila, da mi odletiš nježna i mila, pružio je svoju ruku svetu, najhrabrijem anđelu na svetu”.

Borila se s tumorom

Podsjećamo, Jelena Trikić Dunović je preminula 16. novembra 2012. godine u Kliničkom centru Banjaluka u 32. godini.

Od 2007. borila se sa teškim tumorom. Imala je dva operativna zahvata, a kasnije je liječena zračnom terapijom i citostaticima.

Uprkos bolesti i preporukama lekara, odbila je liječenje da bi stekla potomstvo. Povodom 9. januara i proslave i obilježavanja Dana i Krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana, posthumno je odlikovana Ordenom Krsta milosrđa.

U Drvaru Jelenino ime nosi dečje obdanište.

 

/Blic/