LAKTAŠI, 22. maja – Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na korona virsu državljanima RS koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

– Zadužuju se javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na korona virus (SARS-CoV-2), da obave ova testiranja, po Rješenju o odobravanju liječenja na teret Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, odnosno Fond zdravstvenog osiguranja RS. Te ustanove su Univerzitetski klinički centar RS, Univerzitetska bolnica Foča, bolnica „Sveti vračevi“ Bijeljina, Institut za javno zdravstvo RS. Ako pomenutim rješenjem nije određen pratilac, testiranje se može uraditi i pratiocu za koje izabrani doktor medicine – specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi. Zadužuje se IJZ RS da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova  potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja – saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji RS.

Ovim zaključkom prestaje primjena Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji RS od 14. maja ove godine.

 

Srpskainfo