LAKTAŠI, 16. maja – Danas u Galeriji JU „Centra za kulturu i obrazovanje“ Laktaši, održan je Dan zapošljavanja Laktaši 2019 . Ukupno 15 poslodavaca sa opštine Laktaši, ponudilo je oko 200 slobodnih radnih mjesta za mašinske inženjere, mašinske tehničare, vozače motornih vozila, recepcionere, tapetare, elektrotehničare…

dav  dav

U sklopu Dana zapošljavanja održana je radionica namijenjena srednjoškolcima, studentima, mladima i onima koji razmišljaju o prekvalifikaciji, na temu traženja posla, trendova u zahtjevima poslodavaca, pisanja biografije (CV) i sl.

b-1

„Opština Laktaši već godinama u nazad ima tendenciju pozitivnog poslovnog okruženja. Trudimo se da kroz ovakve projekte približimo poslodavce sa nezaposlenima u opštini Laktaši. Kroz stipendiranje učenika i studenata pokušavamo da ih motivišemo, da se odluče za ona zanimanja koja su potrebna našem tržištu. Mi imamo razvijenu mašinsku industriju ali nedovoljno obrazovanog kadra da te poslove obavlja. Prošle godine smo Dan zapošljavanja organizovali uz pomoć Međunarodne organizacije rada (ILO), a ove godine Opštinska uprava je sama organizovala ovaj događaj, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti u opštini i stabilnom razvoju privrede“ – rekao je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović.

 

dav

Privrednici opštine Laktaši su poklonili „smart“ televizore Osnovnim školama u opštini Laktaši, koji su postavljeni u holovima škola. Na tim televizorima puštaće se promotivni filmovi preduzeća,odnosno, procesi rada u tim preduzećima u cilju motivisanja učenika da u srednjim školama upisiju ona zanimanja koja su im potrebna.

dav