FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prilikom oglašavnaja stana, vlasnici bi morali da obrate pažnju kako na pisanje teksta, tako i na fotografije koje stavljaju u opisu odlaska, jer, u suprotnom, mogli bi da završe na društvenim mrežama i to u ne baš lijepom kontekstu.

Vlasnici jednog stana na Zvezdari u Beogradu, postali su viralni hit na Tviteru, nakon što je neko podijelio opis i slike njihovg oglasa u kojem je pored ponude, naknadno ubačen i tekst njihovog negodovanja usljed komentara koji su nastupili.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

– Zaista sam zaprepašćena ovim komentarima. Pokušavam da ne reagujem na ovakve stvari, ali u ovom slučaju želim da progovorim. Da li vaša zamjerka samo izgled stana? Da li ste svjesni da većina građana živi u ovakvim stanovima? Mislim da ne shvatate težinu vaših riječi. Da se u vašim komentarima isključivo radi o cijeni stana, tu bi mogla i da vas razumijem. Činjenica je da je to tržišna cijena. Takav je sistem u kome živimo. Ako vam se ne sviđa, šta radite da ga promijenite – piše.

Izdajemo stan na Zvezdari. Dvorišna zgrada. Površina 64m2. Na 3 nivoa. Kuća je stara gradnja. Kuhinja i boravak u srednjem nivou, kupatilo u donjem nivou, potrkovlje iznad. Lokacija izuzetno blizu centra povezana trolejbusima 28, 40 i autobusima 79, 77. Povezan autobusom 65 sa godnje strane ulice. Grijanje na TA pež Kuća je nameštena.

Uslovi izdavanja: Depozit je jednak prvoj mjesečnoj rati. Cijena stanarine zimi iznosi 300 evra ( oktobar- mart). U ljetnjem periodu dena iznosi 250 evra (april – septembar). Osim stanarine nema drugih troškova jer stanodavac snosi troškove struje i komunalije, što je obuhvaćeno kirijom. Internet konekcija u dogovoru sa stanarima, stajalo je u opisu oglasa, prenosi Blic.

A onda su na tapet korisnika Tvitera, dospjele i slike kuće, koje su i postale glavna tema rasprave – da li ovaj stan vrijedi novca koliko se traži za njega. Naime, upravo je to bila glavna tema korisnika društvenih mreža, koji su smatrali da se za novac koji se traži, daje dosta manje.

Pogledom na fotografije, vidi se da je stan konforan i prostran, sa nešto manje namještaja, ali sasvim dovoljno da se u njemu živi. Sem njega, problem je po tivterašima i pod koji nije čišćen, uz to, neki su se žalili što stan nije pet frendli.

– Zamisli izdaješ ovo i još ne dozvoljavaš kućne ljubimce zbog loših iskustava. Pa ja Raletu ne bih dala da živi ovdje da ne dobije sepsu – napisala je jedna tviterašica.

Druga je bila još rječitija, odnosno, vulgarnija, upoređujući stan sa štalom.

– Ovako izgleda štala kod mojih na selu, samo nema tepih. Ako već gledaju cijene na tržištu, mogli su malo i da ulože, pa da bude kao kod stanova koji koštaju 300 evra. Ovo bogotac ne bi zagrijao sa TA peći. Prava vila promaja – bila je i više nego direktna ona u svom izlaganju.

Treća je slike uporedila sa crkotinom.

– Ali ove daske s kreveta koje se vuku po podu + smrdi sve na crkotinu preko fotografije – napisala je ona.

Međutim, ako pogledamo cijene na tržištu, izgled, ali i veoma bitnu stavku u ogalsu “struja i komunalije o trošku stanodavca”, ne možemo, a da se ne zapitamo, da li ponekada suviše očekujemo za novac koji smo spremni da damo za stan. Naime, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ova dva računa nekada zbirno veća i od sto evra, a u zimskim mjesecima i više, dolazimo do toga da je cijena možda i realna.

Istina, stanodavac je možda mogao da povede računa o estetici kod fotografisanja, žargonski rečeno “da našminka stan”. Ili da recimo edukuje korisnike društvenih mreža da čitaju oglas do kraja. Možda bi onda shvatili da je ovakva ponuda, koliko god da možda čudno zvuči i izgleda, sasvim realna priča.

1 KOMENTAR

  1. A stvarno mu treba malo šminke. Drugo, ovo je mansarda, a ko zna da li ima izolacije, što znači da je leti pakao, tako da klima mora da radi non-stop, a zimi hladno, bez obzira na grejanje. Ipak, Zvezdara je u pitanju, pretpostavljam Bulbulder, tako da je relativno blizu centra. Ali vlasnik plaća komunalije i struju, pa delimično i ima smisla da bude 300e, ali bi zaista trebalo malo da se potrudi i sredi stan. Ne treba tu mnogo, hoblovanje, krečenje i farbanje i može da sine.
    Prošle godine sam u jednom periodu živeo u Novom Sadu. Solis nekretnine su mi našle stan po meri, plaćao ga toliko, ali bio je odličan i u centru Novog Sada.
    Ovo je ipak malo precenjeno.

Comments are closed.