LAKTAŠI, 13. maja – Dragan Ševo (41) iz Laktaša optužen je za ubistvo monaha Stefana Ačića (62) od kojeg je prvo tražio novac na zajam, da bi ga potom izbo nožem kada je ovaj to odbio.

Prema optužnici, nakon što je izbo monaha, ukrao je više od 1.000 KM.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio ju je Okružni sud.

Prema optužnici, ubistvo se dogodilo   7. decembra lani, a tog dana Ševu je  oko 18.30 časova automobilom “reno ” do manastira “Glogovac” u mjesto Babići kod Šipova dovezao N.P.

– Ševo je došao u namjeri da od monaha kojeg je poznavao od ranije pozajmi novac. Tokom boravka u prizemlju konaka optuženi je sa monahom  sjedio  za stolom, na kojem  se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola te je otišao do kuhinje koja je bila iza leđa monaha – stoji u optužnici.

Dodaje se da je nakon toga, optuženi Ševo s leđa prišao monahu te izvadio preklopni nož iz džepa, a  kada je monah krenuo da ustane on ga je ubo dva puta nožem u predjelu desne strane grudi.

– Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Ševo je od ranjenog monaha tražio još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je od monaha uzeo još 510 KM i 110 evra. Optuženi je sa ukradenim novcem

napustio sobu i konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane ključem zaključao ulazna vrata i ključ ponio sa sobom – navodi se u optužnici.

Ističe se da je ranjeni monah usled masivnog iskrvarenja preminuo u 20.15 časova.

Ševo je nakon zločina pobjegao, a uhapšen je poslije dvodnevne potrage  u motelu “Nana” u Banjaluci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi.

Ševo se nalazi u pritvoru, a uz optužnicu tužilaštvo je zatražilo i da mu se pritvor produži.

Glas Srpske