BANJA LUKA, 24. juna – Na banjalučkom Trgu Krajine vrijeme kao da je stalo i to zahvaljujući oldtajmerima koji su privlačili pažnju prolaznka. Priređena je šesnaesta izložba starih četvorotočkaša koje vlasnici održavaju toliko dobro da izgledaju kao da su novi.
vlcsnap-6929-07-03-11h49m03s545

“Ova auta volimo zato što nas podsjećaju na neka starija, da kažem mirnija vremena. Kao što vidite i sami građani su vrlo zainteresovani što mi je drago, puno građana ima što mi je isto drago vidjeti,” rekao je Senad Huseini, vlasnik jednog oldtajmera iz sarajevskog kluba “Rio”.

“Od malih nogu želio sam imati oldtajmera, tako da sam sad konačno ostvario svoj san i sad idem u tom smjeru. Naravno, to je dugotrajan proces da se jedan stari automobil dovede u neko željeno stanje ali idemo naprijed svakim danom, tako da zadovoljan sam, kaže Miloš Stambolić iz auto kluba “Garaža 78”.

Nove generacije moraju bolje upoznati trajne vrijednosti i u njima uživati, kažu organizatori skupa.

“Ovaj skup je danas posjećen sa oko 60 vozila, oko 90 učesnika, vozača i suvozača. Imamo vozila kako iz BiH tako i iz Srbije i Hrvatske. Mislim da ima jedno vozilo iz Austrije,” rekao Zoran Pavlović, član Organizacionog odbora oldtajmer kluba “Veteran”.

Posjetioci su iskoristili priliku da se fotografišu pored uglađenih ljepotana. Kažu, izložba je prava atrakcija.
Svi vlasnici oldtajmera slažu se u jednom, a to je da vole svoje automobile i da ih ne bi mijenjali ni za najnovija.

 

ATV