LAKTAŠI.14.decembra- I to je moguće. U našem komšiluku, tačnije u Prijedoru, prije par dana se desio nesvakidašnji incident, koji je izazvala, ni manje, ni više…jedna starica. Riječ je  o izvjesnoj baba Staki, koja je, u alkoholisanom stanju, pravila lom na ulicama Prijedora.

Pijana baka, S. S. (63) iz Prijedora, Opel astrom je u nedjelju u Donjim Orlovcima kod Prijedora udarila pješaka M.Ć. i lakše ga povrijedila.

Nakon nesreće se udaljila u nepoznatom pravcu, a zahvaljujući potrazi policije pronađena je isti dan,  kada joj je alkotestiranjem izmjereno 2,45 promila alokohola u krvi.

Prema navodima portala Prijedor24,  Staka je, naredni dan, u ponedjeljak,  svojom Astrom udarila i službeno policijsko vozilo Peugeut 301, na parkingu PS Prijedor 2.

Uprkos događaju od prethodnog dana, “harač” se nastavio, i to kad je došla po svoj automobil koji joj je dan ranije oduzet. Nakon sudara u kojem je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta, odbila je alkotestiranje zbog čega je nekoliko sati zadržana na triježnjenju.

U CJB prijedor uz inicijale vozača navode da protiv S.S. ide izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela nepružanja pomoći licu povrijeđenom saobraćajnoj nesreći.