TESLIĆ, 29. decembra  – Slaven Lazarević (30) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je maskiran u Darta Vejdera opljačkao benzinsku stanicu “Nestro petrol” u ulici Svetog Save u Tesliću, gdje je ukrao oko 10.200 KM.

Dart Vejder

Pljačka se desila uveče, kada je maskirani Teslićanin, prijeteći pištoljem, od radnika oteo kovertu sa pazarom, a potom pobjegao. Nakon ispitivanja u policiji osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju. Okružni sud u ovom gradu odredio mu je jednomjesečni pritvor.

– Lazarević je nosio crnu uniformu sa pancirom, crne vojničke čizme i rukavice. Na glavi je imao crnu kacigu sa potkapom i tamnim skijaškim naočarama. Izgledao je kao Dart Vejder, negativac iz serije “Ratovi zvijezda”. U vrijeme pljačke, povremeno je morao da pomjera skijaške naočare s očiju, valjda da bi nešto vidio – pojasnio je ranije izvor iz istrage.

Policija je pretresla i kuću koju koristi Lazarević, gdje je pronašla tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Istražioci nisu pronašli odijelo Darta Vajdera, niti ukradeni novac. Lazarević odranije nije poznat po krivičnim djelima.

Dejan K. (18) i tinejdžer (17) iz Doboja uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali benzinsku stanicu “Dušanić” u Modriči. Razbojništvo se desilo u petak, kada su maskirani lopovi prijeteći pištoljem od radnika oteli 310 maraka, a potom pobjegli. Uhapšeni su samo dva časa nakon pljačke. Ukradeni novac je pronađen  i vraćen vlasniku benzinske pumpe.

– O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, kao i tužilac za maloljetnike – naveli su u PU Doboj.

 

Glas Srpske