LAKTAŠI, 18. avgusta – Dok će škole naredne dvije sedmice iskoristiti za dezinfekciju i opremanje objekata, roditelji će za to vrijeme u nabavku udžbenika i školskog pribora. Đaci se raduju povratku u školske klupe.

Dileme oko početka školske godine i organizacije nastave su riješene onako kako je učenicima i najdraže:

– Mnogo je bolje da idemo u školu normalno,d a nije preko televizije – rekla je Dunja iz Zvornika.

Knjižari apeluju na roditelje da organizuju kupovinu udžbenika i školskog pribora blagovremeno, da se kasnije ne bi stvarale gužve:

– Zavod za udžbenike je spreman kao i prethodnih godina. Imamo sve udžbenike u dovoljnim količinama i već su u knjižarama Zavoda – rekla je Јelena Ivanović rukovodilac PC Bijeljina Zavoda za udbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Za 1. i 2. razred, udžbenici su besplatni. Cijene kompleta za ostale osnovce nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu:

Najjeftniji je komplet za 3.razred – koji košta oko 95, a najskuplji za 9. razred, oko 160 maraka.

Osim besplatnih udžbenika za prvi i drugi razred, Vlada Srpske pomaže i porodicama sa troje i više djece školskog uzrasta

Opremanje školaraca za novu školsku godinu uvijek je bio značajan porodični izdatak. Zbog organizacije nastave u uslovima epidemije, dodatne materijalne troškove imaće i škole.

RTRS