LAKTAŠI, 13. septembra – Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove koje je nadležno za sanaciju mosta u Trnu, o obustavi saobraćaja je obavjestilo Osnovnu školu  „Desanka Maksimović“ u Trnu, koja je dogovorila prevoz učenika alternativnim putem.

download (1)

Međutim, jedan dio učenika ne koristi autobuski prevoz koji je škola organizovala, već dolaze pješke u školu, a za koje nadležno Ministarstvo ne vrši sufinansiranje. Organizovan je prevoz i učenika koji nisu koristili autobuski prevoz, na način da će ujutro kombi koji prevozi učenike u dvije vožnje odvesti učenike do škole, a poslije 11:00 časova će učenike voziti autobus. Autobus će voziti učenike dok traje obustava saobraćaja.

Opština Laktaši će sufinansirati prevoz učenika u visini od 25,00 KM po učeniku, a preostali iznos treba da finansiraju roditelji učenika. Potrebno je da se ovi učenici prijave u školu, kako bi se znao tačan broj učenika za koje Opština Laktaši vrši sufinansiranje.

Iako je saobraćaj na mostu u Trnu obustavljen 30.08.2018. godine, most nije bio zatvoren jer je izvođač radova naručio dizalicu iz Italije, za koju nije imao informaciju kada bi mogla stići. To je razlog zašto radovi nisu otpočeli 30.08.2018. godine već nekoliko dana kasnije. U tom periodu most je korišten za saobraćaj. Iako je trenutno most zatvoren i postavljene su prepreke na putu, pješaci i dalje koriste ovaj most za prelazak.

 

 

Izvor: Opština Laktaši