etno trag

LAKTAŠI, 7. marta – Opština Laktaši prva se odazvala pozivu na učešće u projektu “Ugostimo i spojimo srpsku djecu sa Kosmeta i Republike Srpske”, koji realizuje odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić rekla je da će ova opština, posredstvom osnovnih škola, od 22. do 29. avgusta prihvatiti i ugostiti najmanje 50 srpske djece iz opštine Štrpce, sa juga Kosmeta.

Radetićeva je najavila da će već iduće sedmice početi pripreme i anketiranje porodica, koje žele da prihvate djecu školskog uzrasta od 10 do 15 godina.

“Raduje nas što će naša opština ove godine učestvovati u ovom humanom projektu i pomoći srpskom narodu Kosmeta. Nadamo se da ćemo moći da ugostimo i više od 50 srpske djece sa Kosmeta”, rekla je Radetićeva na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Miloradom Arlova.

Arlov je podsjetio da je Odbor poslao dopise u 35 opština Republike Srpske i pozvao ih da od 22. do 29. avgusta ugoste srpsku djecu sa Kosova i Metohije.

“Nadamo se da će se i ove godine za naš, četvrti po redu projekat, prijaviti što više opština Srpske”, istakao je Arlov.

On je naglasio da su ovaj projekat podržali Odbor Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju sa Srbima u regionu i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji djeluje u okviru Udruženja građana “Veterani Fudbalskog kluba ‘Vrbas’ i prijatelji” Banjaluka.