LAKTAŠI.28.decembra-  Opština Laktaši, i pored brojnih poteškoća sa kojima su se susretali privrednici u poslovanju u godini na izmaku, zabilježila je povećan obim privredne aktivnosti.

Privreda - Foto: RTRS

PrivredaFoto: RTRS

Uz najmanju stopu nezaposlenosti u Republici Srpskoj, Laktaši i dalje, nudeći niz pogodnosti domaćim i stranim investitorima, ostaju primamljivo mjesto za nove poslovne aktivnosti, navodi RTRS.

Minimalne administrativne procedure prilikom pokretanja nove poslovne aktivnosti privrednici posebno cijene u radu lokalne administracije.

Zvonimir Kresojević iz firme “Bepro” iz Klašnica kaže da su privrednicima najbolji stimulansi efikasno rješavanje njihovih problema od strane opštinske administracije.

Milenko Vuković iz firme “Milko” Trn, ističe da ima dobru i korektnu saradnju sa opštinom, što očekuje da bude slučaj i u budućem periodu.

Јedan od podsticaja intenzivnijem privrednom razvoju su i usvojene komunalne naknade, koje su najniže u Republici Srpskoj.

Na području opštine definisano je više poslovnih zona. Do sada najviše interesovanja privrednici su pokazali za poslovnu zonu Aleksandrovac, gdje je nedavno u rad puštena i 110 kilovoltna trafostanica, važan infrastrukturni objekat za proširenje privredne aktivnosti.

“To je velika stvar u smislu kvalitetnog snabdjevanja električnom energijom i mislim da će to, uz sve ono što je do sada urađeno na infrastrukturi u Aleksandrovcu doprinijeti da tamo krene jedan intenzivniji privredni život i privredna aktivnost”, rekao je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović.

U Laktašima je trenutno zaposleno oko 9.500 radnika od kojih 8000 radi u realnom sektoru.

Administrativna stopa nezaposlenosti je među najnižim u Republici Srpskoj i iznosi 22 procenta.

 

https://youtu.be/8deB1Q7oEng