LAKTAŠI, 01. jula – U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske, projektni prijedlog „RASTIMO ZAJEDNO“, odobren je za finansiranje iz sredstava Finansijskog mehanizma projekata integrisanog i održivog razvoja u Republici Srpskoj 2018/2019.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović je danas, u prostorijama Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, potpisao Ugovor o dodjeli sredstava.

vrtić1

„Veoma sam srećan što smo prošli ovaj projekat i što su nam odobrena sredstva kako bi, na najbolji mogući način, unaprijedili dostupnost i kvalitet programa usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području naše opštine“, rekao je Karapetrović.

On je naglasio da će ova sredstva biti uložena u čak tri vrtića na području Laktaša.

vrtić

„Odobreno nam je preko 93 hiljade maraka, što je veoma značajan iznos, a iskoristićemo ga tako što ćemo završiti sve radove na objektu koji je predviđen za vrtić u Aleksandrovcu, te kompletno igralište i dio namještaja za vrtić u Laktašima i igralište za vrtić u Glamočanima, a to će svakako poboljšati usluge ovih ustanova“, naveo je on.

Pored nabavke ovih sadržaja, odobrena sredstva iz projekta će se upotrijebiti i za razne edukacije, organizovanje radionica, izrade i štampe edukativnih brošura i slično.

Po završetku vrtića u Aleksandrovcu, što je planirano do kraja tekuće godine, na području opštine Laktaši će raditi tri ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.