PRIJEDOR, 22.marta – Prijedorska policija ispitala je Gojka L. (43) iz ovog grada zbog sumnje da je nepažnjom, prilikom razvoženja đubra u mjestu Koprivna, bacio opušak i izazvao požar, koji je oštetio vodnu pumpnu stanicu i ostavio 130 domaćinstava bez vode, saznaju “Nezavisne”.

 20190321131206_528983

Kako je navedeno iz Policijske uprave Prijedor, G.L. sumnjiče da je u nedjelju oko 14 časova prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na njivi izazvao požar, koji je zahvatio nisko rastinje, a zatim se proširio na objekat vodne pumpne stanice, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Tom prilikom u potpunosti je izgorio krov na objektu te su oštećene tri pumpe za vodu, koje služe za napajanje lokalnog vodovoda”, naveli su iz PU Prijedor. Dodaju da će protiv njega Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti podnesen izvještaj za krivično djelo oštećenje ili uništenje javnih uređaja.

Apelovali su na građane da poslove uređenja svojih imanja vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, kako ne bi došlo do požara i neželjenih posljedica

 

Nezavisne