BANJA LUKA, 26. februara – Analiza postojećeg stanja na terenu i utvđivanje strategije rada u narednom periodu, s posebnim naglaskom na pripremu izbornih aktivnosti, glavne su teme prve sjednice Predsjedništva Organizacije žena Demokratskog saveza DEMOS, održane prvi put putem ZOOM platforme.


Bila je to, ujedno, prilika da se, prvi put poslije izbora na mjesto prve među jednakima, ostalim članovima Predsjedništva predstavi predsjednica Organizacije žena Radmila Kocić Ćućić, koja nije krila zadovoljstvo činjenicom da među članicama DEMOS-a vlada izuzetno pozitivna atmosfera, što je svakako dobar znak u izbornoj godini.

“Fokusirani smo na potrebe naših građana i realna rješenja utvrđenih problema i nedostataka, bez lažnih obećanja. Živimo u vrlo izazovnom vremenu i ubjeđeni smo da će svaki prijedlog pomoći, prije svega, Vladi Republike Srpske da pronađe adekvatne odgovore na krizu, koja je prisutna, prije svega u svakodnevnom životu naših građana, pogođenih neprestenim poskupljenima, zatim izazove u obrazovnom i zdravstvenom sistemu”, naglasila je ona, dodavši da se nada skorom kraju pandemije, izazvane virusom korona, kako bi se građani mogli vratiti normalnom životu.

Ona je naglasila da nas u postpandemijskom periodu, sasvim sigurno, očekuje jedan novi koncept života, koji ćemo morati da prihvatimo i živimo u skladu s tim.

Izrazila je nadu da će taj novi koncept donijeti poboljšanje životnog standarda, te mogućnost svakog našeg građanina da privređuje i živi od svog rada životom dostojnim čovjeka.

Poslije onlajn sjednice Predsjednštva Organizacije žena, predsjednica Radmila Kocić Ćućić održala je sastanak i sa članicama Organizacije žena Izborne jedinice tri, na kojem je takođe najviše riječi bilo o planovima za naredni period.

Ona je pozvala predstavnice opštinskih i gradske organizacije u ovoj izbornoj jedinici da u narednom periodu preduzmu niz aktivnosti, kako bi građanima što više približili politiku DEMOS-a, kao umjerene i realne stranke, kojoj su potrebe običnog čovjeka prioritet u političkom djelovanju.

“Važno je da građani znaju da se imaju kome obratiti, da imaju s kim podijeliti svoje ideje o poboljšanju života u njihovim lokalnim zajedncima, počev od mjesnih zajednica do opštine i grada. Mi smo tu za njih i zbog njih i to naši građani moraju i treba da znaju”, poručila je Kocić Ćućić, naglasivši da će taj rad i trud građani nagraditi na oktobarskim izborima.