TRN.28.januara- Povodom dana obilježavanja lika i dijela velikog srpskog prosvetitelja svetog Save, juče je u sali Osnovne škole  “Desanka Maksimović u Trnu, održana  svečana akademija, sa bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Sveti Sava

 

Sve je bilo u svečanom i prazničnom raspoloženju. U programu je učestvovao školski hor, koji čine đaci od drugog do devetog razreda pod vođstvom nastavnice Željke Kolundžija. Hor je izveo pjesme posvećene Svetom Savi.

Prisutnima se obratio Radoslav Savanović, direktor škole, koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se svima koji su došli da zajedno proslavimo ovaj radostan dan. Potom je sveštenik Slobodan Vrhovac zajedno sa vjeroučiteljem Draganom Đurićem osvještao slavsku pogaču, te održao vjerski obred. Prisutnima se obratio i načelnik opštine Ranko Karapetrović, sa čestitkom povodom školske slave, i sa željom da se ugledamo na Svetog Savu, i da budemo prije svega dobri ljudi.

 

 

Sveti Sava

 

Priredbi su prisustvovali đaci, roditelji, nastavnici i uvaženi gosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveti Sava

 

Svim prisutnim je bilo pravo zadovoljstvo slušati priče i pjesme o svetom Savi, o njegovim dobrim djelima u izvođenju dječaka i djevojčica recitatorske sekcije. Priče su, svaka za sebe poučne, svaka od njih veliča Svetog Savu i govori o njegovim dobrim djelima.