LAKTAŠI, 02. juna – Ostajte ovdje!… Sunce tuđeg neba Neće vas grijat ko što ovo grije…rekao bi Šantić. A u nastavku teksta pročitajte da li će nas pomenuto sunce ogrijati, ili ćemo i narednu sedmicu provesti pod kišobranima.

kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo oblačno i toplije vrijeme sa sunčanim intervalima, dok se popodne očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a obilnija kiša padaće na istoku uz rijeku Drinu.

 

Ujutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, a kiše će biti mjestimično jedino na krajnjem istoku, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Magla se ujutro može očekivati oko rijeka i u kotlinama, a tokom prijepodneva biće povećanja oblačnosti na istoku uz rijeku Drinu, što će usloviti pljuskove, grmljavinu, te mogućnost lokalnih nepogoda i obilnijih padavina od 20 do 40 litara po metru kvadratnom u gornjem i srednjem toku rijeke Drine.

Tokom dana nestabilno vrijeme se očekuje u centralnim predjelima i na sjeveru, a prolazno i na jugu.

Prema večeri u većini predjela biće suvo, osim sjeverozapada i sjeveroistoka uz rijeku Savu, gdje će biti po koji grmljavinski proces.

 

Jutarnja temperatura od 10 do 15, a najviša dnevna od 19 do 24 stepena Celzijusova.

 

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica pet, Čemerno 13, Kalinovik, Šipovo, Livno 16, Mrakovica, Sokolac, Han Pijesak, Bugojno, Sokolac i Ivan Sedlo 17, Gacko, Bihać 18 stepeni Celzijusovih.

U Ribniku je izmjereno 19 stepeni, koliko i u Mrkonjić Gradu, Nevesinju i Rudom; Foča, Gradačac, Doboj i Srebrenica 20, Krupa na Uni, Sarajevo, Tuzla i Bijeljina 21, Prijedor, Brčko, Neum, Srbac, Višegrad, Banjaluka, Bileća, Zvornik i Trebinje 22, Novi Grad, Sanski Most 23, Grude 24, Mostar 25 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 4. juna, prijepodne će biti suvo, tokom dana nestabilno vrijeme, popodne i uz grmljavinu, a prema večeri pretežno suvo. Na jugu pretežno suvo i više sunca. Jutarnja temperatura od 10 do 15, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25.

U srijedu, 5. juna, smanjenje nestabilnosti u odnosu na prethodni dan. Prema večeri pretežno suvo, a temperatura u daljem blagom porastu. Jutarnja temperatura od 11 do 16, a najviša dnevna od 21 do 28.

U četvrtak, 6. juna, doći će do stabilizacije vremena, pa će jedino na krajnjem istoku biti popodnevne kratkotrajne nestabilnosti. Temperatura u daljem blagom porastu. Jutarnja temperatura od 11 do 16, a najviša dnevna od 23 do 30 stepeni Celzijusovih.

 

Srpskainfo