BANjALUKA, 23. januara – Predstavnici Odjeljenja za saobraćaj i puteve održali su juče sastanak sa projektantima i nadzornim organima koji su vodili izgradnju puta u Priječanima, a na kojem su se nedavno pojavila oštećenja i zatražili da se utvrde uzroci.

– Zahtijevamo da se utvrdi kako je došlo do oštećenja saobraćajnice koja je izgrađena prošle godine, kako bi mogli donijeti odluku o narednim koracima vezanim za rekonstrukciju puta – kažu u Odjeljenju.

Riječ je o dionici na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz.

– Projekat je predviđao trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu da li je riječ o nestručnom izvođenju radova ili je iz nekog drugog razloga došlo do ponovnog pomjeranja tla – kažu u Odjeljenju.

Odjeljenje će uputiti zahtjev “Vodovodu” kako bi se izvršila detekcija novoizgrađene mreže, radi utvrđivanja mogućnosti da je njeno eventualno oštećenje uzrok pomjeranja tla. Izvođač radova u Priječanima bilo je banjalučko preduzeće “Kozaraputevi”.

Glas Srpske

1 KOMENTAR

  1. Smiješno 200 metara puta nisu sposobni rjesit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍 pare su bitne nista drugo

Comments are closed.