LAKTAŠI.2.marta- Policija je podnijela izvještaj tužilaštvu protiv lica čiji su inicijali B.Đ. /57/ i R.D. /63/ iz Laktaša koja su osumnjičena da su zdravstvenu ustanovu u Laktašima oštetili za 113.700 KM. R.D. Izvještaj protiv lica B.Đ. i R.D. banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu juče su podnijeli pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, rečeno je Srni u policiji.

20121223152125_172724

Ona se sumnjiči da je prilikom zaprimanja novca izdavala priznanice koje nije evidentirala u dnevnim blagajničkim izvještajima i drugoj blagajničkoj dokumentaciji, te prikrivala i uništavala primjerke računa koji je trebalo da budu odloženi u blagajničkoj dokumentaciji i dostavljeni u računovodstvu u prilogu dnevnih blagajničkih izvještaja.

Lice R.D. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od marta 2000. do decembra 2011. godine, obavljajući poslove šefa računovodstva u navedenoj zdravstvenoj ustanovi, propuštala vršenje nadzora nad radom blagajne i time kršila računovodstvene propise i načela, ne postupajući u skladu sa opisom posla šefa računovodstva.

Ovakvim radnjama omogućeno je kontinuirano otuđenje novca na blagajni u ukupnom iznosu od oko 113.700 KM.

Izvještaj protiv B.Đ je podnesen zbog krivičnih djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, a protiv R.D. za djela nesavjestan rad u službi.